Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Les postures (àssanes) invertides en el ioga IYENGAR®

Descobrint el poder de les àssanes invertides en el ioga IYENGAR®.

El ioga és una pràctica mil·lenària que ens ofereix una infinitat de postures o àssanes, cadascuna amb els seus propis beneficis i desafiaments. Avui, ens endinsem en el fascinant món de les àssanes invertides.

Exploració de les àssanes invertides:

Les àssanes invertides són aquelles postures en què el cap se situa per sota del cor i de la pelvis. Aquestes postures suposen un repte tant físic com mental, però també aporten increïbles beneficis a la nostra salut i benestar.

Alguns exemples de àssanes invertides:

Pincha Mayurasana (Postura del gall d’indi invertit)

Aquesta desafiant postura enforteix les espatlles, els braços i millora l’equilibri, la concentració i la confiança en un mateix.

Sirsasana (Postura sobre el cap)

Coneguda com el “rei de les àssanes”, Sirsasana requereix equilibri i concentració, però la seva pràctica regular pot millorar la circulació i la claredat mental. Proporciona serenitat i equilibri físic i mental. Circula sang pura i sana per les cèl·lules cerebrals, rejovenint-les, la força del pensament incrementa i les idees es fan clares. Irriga les glàndules pituïtària i pineal del cervell. Et recuperes de l’insomni, la pèrdua de memòria i la manca de vitalitat. Aporta guanyen en resistència i els allibera de refredats, toses, angines. Manté el cos calent. Millora el restrenyiment.

Sarvangasana (Postura completa o del cos sencer)

També anomenada “la mare i la reina de les àssanes”, es considera una de les benediccions més grans per a la humanitat. Aporta harmonia i benestar a l’organisme i és una panacea per a la majoria de malalties. actua sobre la glàndula tiroide i paratiroide, la sang venosa flueix cap al cor sense esforç, sang sana circula pel coll i el pit. Aporta alleugeriment a les persones afectades d’asma, bronquitis, palpitacions. Calma els nervis i dilueix els mals de cap. Alleugereix les persones afectades d’irritació, excitabilitat, insomni i poca serenitat. Desapareix el restrenyiment. Postura recomanable per a trastorns urinaris, desplaçaments uterins, trastorns menstruals, hemorroides i hèrnia inguinal. Ajuda en casos de poca energia i anèmia. Aporta vigor, alegria, força, confiança, pau interior i alegria de viure. Sarvangasana també enforteix la columna vertebral, relaxa el sistema nerviós i ajuda a regular tot el metabolisme.

Halasana (Postura de l’arada)

Halasana estira la columna vertebral, les espatlles i obre el pit, millorant la flexibilitat i ajudant a alleujar l’estrès. Els òrgans abdominals es contrauen rejovenint-los. És una postura que alleuja els mals d’esquena. Disminueix el mal d’estómac produït per flatulència. És una postura útil per a les persones amb tendència a la hipertensió arterial.

Setu Bandha Sarvangasana (Postura del pont)

A Setu Bandha Sarvangasana la columna vertebral s’estén cap enrere, donant-li flexibilitat i salut. Una columna vertebral sana i flexible és indicativa d’un sistema nerviós sa, i si els nervis són sans, la persona es troba en salut en cos i ment.

Característiques de les àssanes invertides:

Les àssanes invertides comparteixen certes característiques comunes. S’hi busca una alineació correcta, una respiració controlada i un enfocament mental serè. Tot i que poden semblar intimidant al principi, amb pràctica regular, paciència i la guia adequada d’un professor de ioga IYENGAR® certificat, aquestes postures es poden convertir en una part gratificant i essencial de la teva pràctica de ioga.

Beneficis de les àssanes invertides:

Les àssanes invertides ofereixen nombrosos beneficis per a la salut, entre els quals s’inclouen:

  • Millora de la circulació: En invertir la gravetat, es fomenta una millor circulació sanguínia i limfàtica.
  • Estimulació del sistema nerviós: Aquestes postures poden estimular i calmar el sistema nerviós, ajudant a alleujar l’estrès i l’ansietat.
  • Enfortiment del cos: Les postures invertides són un excel·lent exercici de força, ja que treballen múltiples grups musculars simultàniament.

Consideracions de seguretat:

És important recordar que, encara que les àssanes invertides tenen molts beneficis, han de ser practicades amb precaució. Si sou principiants, us recomanem aprendre aquestes postures sota la guia i supervisió d’un professor de ioga IYENGAR® certificat. Recorda escoltar el teu cos i mai forçar una postura.

Et convidem a descobrir les àssanes invertides:

Si encara no has incorporat les àssanes invertides en la teva pràctica de ioga, et convidem a fer-ho, són essencials a la pràctica del ioga IYENGAR®. Amb paciència, pràctica i cura, podràs experimentar personalment els beneficis i la joia que aquestes postures poden aportar. Namasté!

En les nostres classes de ioga IYENGAR® practiquem àssanes invertides.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.