Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

El ioga és la clau daurada que obre la porta a la pau,
la tranquil·litat i l’alegria.
B.K.S. Iyengar

IOGA IYENGAR® PER A PRINCIPIANTS A BARCELONA

El mètode de ioga IYENGAR® és ideal per a persones principiants a Barcelona que no han fet mai ioga. És un mètode molt pedagògic, on s’expliquen les àssanes (postures de ioga) i el pranayama (observació de la respiració) amb molta precisió, detall, i gradualment.

A les classes de ioga es fa venir a mirar i el professor/a mostra i explica el que s’ha de fer en cada moment. I sobretot, el que és més important per a un principiant de ioga, és que se’l corregeix en tot moment per tal que s’alineï en les postures i no es faci mal.

En el ioga IYENGAR® s’utilitzen suports quan és necessari per desvetllar la consciència de l’alumne/practicant i garantir una correcta execució de les postures (àssanes). És un ioga terapèutic i tractem a les classes de ioga les diverses dolences (menstruació, mals d’esquena, problemes cervicals, escoliosi, artrosi, dolences genolls, hipertensió, hipotiroïdisme, problemes digestius, dolences columna vertebral, ansietat, estrès, depressió, insomni, i molts altres tipus de dolences) per tal que tothom pugui iniciar-se en la pràctica del ioga IYENGAR® a Barcelona.

El professors de ioga IYENGAR® de la nostre escola, ens hem format per tenir la capacitat d’individualitzar i adaptar la pràctica a les circumstàncies personals de cada alumne/practicant de ioga. Tenim alumnes/practicants de ioga de diferents edats (des de nens a persones sènior) i amb diferents circumstàncies. Gràcies a la formació terapèutica dels nostres professors, podem atendre cada cas de manera personalitzada.

Tot això, fa del ioga IYENGAR® un mètode especialment indicat per a principiants.

Els nivells 1-2 i 1-2′ que surten en la nostre taula d’horaris son els adequats per a principiants.

IOGA IYENGAR® PER A NIVELL INTERMEDI I AVANÇAT A BARCELONA

A la nostre escola de ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts tenim 4 nivells de pràctica. Els nivells 2-3 i 3 son nivells intermedis on s’introdueixen àssanes (postures de ioga) i pranayama (observació i regulació de la respiració) més avançats. També es practica de tant en tant, la salutació al sol i el vinyasa ioga enllaçant postures fluidament i fent un ioga més dinàmic.

El nivell 4 és un nivell avançat en el que les classes duren 2h. Es practiquen àssanes, i pranayames més avançats i amb molta més consciència i profunditat. A l’inici de les classes comentem textos clàssics de la filosofia del ioga, com els ioga sutres de Patanjali, el Bhagavat Gita i els Upanishads. Integrem aquests aspectes filosòfics en la pràctica per tal de donar-li un sentit i intenció més profunds i estudiem com aplicar-los a la vida diària.

En totes les classes ensenyem hatha i raja ioga (ioga físic i mental). Fem les postures, àssanes, i el pranayama, exercicis respiratoris, amb precisió i alineament. Cultivem la meditació, desenvolupem una actitud amorosa, compassiva i equànime ( neutra, objectiva) per veure la realitat tal i com és. El cultiu de la saviesa i l’amor compassiu són essencials en la nostra pràctica.

En totes les classes practiquem la meditació en l’acció i en la passivitat i relaxació de certes parts del cos, observem la respiració, les sensacions del cos i l’estat mental i emocional. L’estat meditatiu està constantment present.

Consulta els nostres horaris i nivells a la nostre taula d’horaris.

Preguntes freqüents

Els nivells per a principiants son el nivell 1-2 i el nivell 1-2-3. El nivell 1-2 és d’hora i quart i el nivell 1-2-3 és d’hora i mitja, però els dos nivells son per a principiants. Tria l’horari que et vagi millor de la nostre taula d’horaris.

Dintre de la pedagogia del ioga IYENGAR® les classes d’hora i mitja son ideals per a principiants. Fem explicacions de cada postura (àssana), les mostrem, les corregim i personalitzem les classes.

Per a practicants de nivell intermedi o avançat els nivells adequats son el nivells 2-3, nivell 3 i nivell 4. Tria l’horari que et vagi millor de la nostre taula d’horaris.

 

Abans de començar la classe has de dir-li al professor/a com estàs i què és el que tens i el professor/a t’adaptarà la pràctica. Els professors de ioga IYENGAR® del Centre Zama, estem formats per atendre casos terapèutics o que requereixen una atenció personalitzada durant les classes.

Sí, pots practicar ioga IYENGAR®. Indica’ns què tens, envia’ns l’informe mèdic o les proves de RX o RM si en tens, i t’adaptarem les classes.

Indica-li al professor/a que tens la menstruació abans de començar la classe. T’adaptarem la classe i algunes postures (àssanes) per tal que relaxis el ventre i els òrgans interns.

Sí, pots practicar ioga IYENGAR® si tens alguna dolença als genolls. Si us plau indica’ns que tens i t’adaptarem les classes.

A les nostres classes de ioga fem la salutació al sol o el Surya Namaskar en les classes de nivell intermedi i avançat. En la pedagogia del ioga IYENGAR® primer cal saber fer correctament les postures (àssanes) i després les podem enllaçar dinàmicament.

És recomanable deixar un espai de mínim dues hores entre els àpats i la pràctica del ioga.

Sí, practiquem en totes les classes els ashtanga ioga de Patanjali, és a dir, els vuit aspectes del ioga. Els 8 aspectes del ioga son: principis ètics (yama), la disciplina individual (niyama), les postures (àssana), l’observació i regulació de la respiració (pranayama), la interiorització dels sentits de percepció (pratyahara), la concentració (dharana), la meditació (dhyana) i un estat d’absorció profunda (samadhi).

Son centres energètics i de consciència ubicats en el nostre cos energètic. Durant la pràctica del ioga IYENGAR® regulem i equilibrem els txakres per tal que l’energia vital (kundalini) circuli lliurament per nostres cos i puguem desvetllar els centres de consciència, txakres , superiors.

No recomanem fer ioga a la platja ni a l’aire lliure ja que et pots distreure fàcilment amb el vent, els sorolls, etc. I estar massa temps exposat als rajos del sol tampoc és aconsellable per la pràctica del ioga. Per poder concentrar-te i poder estar en un estat meditatiu aconsellem practicar ioga en un espai interior i tranquil com en la nostre escola de ioga IYENGAR® a Barcelona.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.