Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Com el ioga pot ajudar-te si pateixes ansietat

yoga ansiedad

L’ansietat és una reacció normal i comuna que tothom pot experimentar en diferents moments de les seves vides. Això és degut a la naturalesa adaptativa de l’ésser humà, ja que ens ajuda a estar preparats per afrontar amenaces al nostre entorn. Tot i que l’ansietat pot ser útil, també pot ser problemàtica si se sent excessivament i ens impedeix de portar una vida saludable. L’ansietat es pot manifestar a través de la preocupació, la por, la inquietud i l’aïllament. Afecta tant la nostra ment com el nostre cos, en formes com tensió muscular i problemes digestius.

La pràctica regular del ioga pot ajudar a reduir els símptomes d’ansietat. La combinació de postures (àssanes), respiració lenta i profunda (pranayama) i la conscipencia de l’estat mental, poden ser beneficiosos per alleujar l’ansietat. El ioga ens ajuda a reduir l’estrès i la tensió, alhora que ens proporciona una major consciència del nostre cos i ment, cosa que pot ajudar a trobar un equilibri entre tots dos.

Com i per què el ioga pot ajudar a reduir l’ansietat:

El ioga és una pràctica única que combina moviments i accions físiques, respiració profunda i consciència mental per abordar els símptomes d’ansietat. En practicar ioga regularment, sentim menys estrès i tensió al nostre cos mentre treballem per aconseguir un equilibri entre ment i cos. Això ens ajuda a millorar la consciència corporal, alleujar les tensions musculars i produir un estat de relaxació profunda.

Els beneficis del ioga per controlar els símptomes de l’ansietat:

Practicar ioga pot tenir nombrosos beneficis en el control dels símptomes d’ansietat, com ara reducció de l’estrès, augment de la consciència corporal i millora general del benestar físic i mental. Mitjançant la pràctica regular del ioga, es poden assolir nivells més saludables d’energia, concentració, optimisme i calma.

Postures de ioga que ens ajuden a alleujar l’ansietat:

Hi ha moltes postures de ioga que poden ajudar a reduir els símptomes d’ansietat, com les àsanes de relaxació passiva i el pranayama (respiració profunda). Aquestes postures se centren a obrir la zona de l’estómac i el diafragma i la part superior del tors per afavorir una respiració profunda i regular. Alguns exemples inclouen la cobra, heroi assegut, torsions, postura de l’arbre i moltes altres postures.

En general, practicar ioga regularment pot ser una manera saludable d’abordar els símptomes d’ansietat. Et pot ajudar a reduir l’estrès, millorar la consciència corporal i proporcionar un estat de relaxació per alleujar els símptomes d’ansietat.

No aconsellem utilitzar la visualització per abordar l’ansietat a través del ioga, ja que és important desenvolupar la capacitat de percebre la realitat tal com és i acceptar-la, en comptes d’imaginar o visualitzar. Cal entrenar la ment per percebre objectivament, neutralment i sense reaccionar amb aversió o desig.

Aprendre a respirar profundament per vèncer l’ansietat amb el ioga:

La respiració profunda és una part fonamental del ioga que ens ajuda a alliberar tensions musculars, alleujar l’estrès i calmar símptomes d’ansietat. Aquesta tècnica es basa en inspirar i espirar lenta i regularment (Ujjayi pranayama). Cal repetir aquest procés 5-10 vegades per obtenir els millors resultats.

Com integrar les activitats de ioga a la rutina diària per alleujar l’ansietat:

Integrar el ioga a la nostra rutina diària pot ajudar a prevenir o reduir els símptomes d’ansietat. Per aconseguir-ho, és important practicar postures adaptades al teu nivell actual, ser constant amb les pràctiques al llarg del dia i no intentar forçar el teu cos més enllà dels seus límits.

La pràctica del ioga que promou el benestar mental i emocional:

Certes pràctiques de ioga ens poden ajudar a millorar la salut mental i emocional, com la meditació en l’acció en cada postura, les postures d’equilibri, les postures invertides, les postures supines, les restauratives i el pranayama. Aquestes practiques ens permeten viure al moment present, relaxar-nos conscientment i alliberar-nos de l’estrès acumulat.

Com crear una pràctica de ioga personalitzada:

Crear una pràctica de ioga personalitzada implica escoltar el teu cos per sentir quines postures són adequades a cada moment. Això vol dir fer-te conscient dels teus límits físics, reconèixer les teves emocions i aprendre a adaptar-te als canvis en el teu estat d’ànim. Es tracta de ser amable amb tu mateix, anar pas a pas i anar experimentant amb diferents postures. El ioga ens motiva a explorar la nostra connexió amb el cos i la ment, per assolir un equilibri saludable entre tots dos.

Com trobar professionals del ioga a Barcelona si necessites ajuda per abordar la teva ansietat:

Trobar ajuda per abordar els símptomes d’ansietat pot ser difícil si no saps on començar. La nostra escola de ioga IYENGAR® a Barcelona està formada per professionals capacitats per treballar amb persones amb ansietat. Tenim un equip de professors certificats especialitzats en ajudar els alumnes a trobar equilibri mental i emocional mitjançant el ioga.

Amb la pràctica del ioga, podràs millorar la teva salut mental i aprendre a gestionar l’ansietat de manera efectiva.

El ioga és una eina poderosa per ajudar les persones que lidien amb els símptomes de l’ansietat. Ofereix la pràctica de postures i respiració profunda per alleujar la tensió muscular, reduir l’estrès i promoure el benestar mental i emocional. Si necessites ajuda per abordar la teva ansietat, troba professionals capacitats a la nostra escola de ioga a Barcelona. Prenent petites passes cap a un millor equilibri entre ment i cos, podràs millorar la teva salut emocional i abordar els símptomes de l’ansietat de manera efectiva.

Esperem que aquesta informació us ajudi a començar el vostre camí cap al benestar mental. Sempre que necessitis assessorament sobre com afrontar l’ansietat, el nostre equip de professors de ioga és aquí per recolzar-te.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.