Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Qui era Patanjali i què són els ioga sutres de Patanjali

Endinsant-nos en la saviesa de Patanjali i els seus Ioga Sutras

Al camí del ioga, hi ha figures històriques que han deixat una empremta inesborrable. Una d’elles és Patañjali, l’obra de la qual, els Ioga Sutras, segueix sent fonamental per als practicants de ioga avui dia.

La Figura de Patanjali:

Patanjali és una figura emblemàtica a la història del ioga. Tot i que els detalls de la seva vida són escassos i envoltats de misteri, es creu que va viure al voltant del segle III aC. La seva contribució al ioga i a la filosofia hindú és immensa, havent codificat i sistematitzat els seus ensenyaments als Ioga Sutras.

Els Ioga Sutres: Un Tresor de saviesa:

Els Ioga Sutres de Patanjali són una col·lecció de 196 aforismes o “sutres” que ofereixen una guia detallada sobre com assolir el Samadhi, o estat de supra consciència, i kaivalya, l’alliberament final. Aquests sutres estan organitzats en quatre capítols, cadascun amb el seu propi enfocament i ensenyaments.

Principals ensenyaments dels Ioga Sutres:

Samadhi Pada

El primer capítol, Samadhi Pada, se centra en la naturalesa i l’objectiu del ioga. Aquí, Patanjali defineix el ioga com “la restricció de les fluctuacions de la ment”.

Sadhana Pada

El Sadhana Pada, o capítol de la pràctica, detalla els mitjans per assolir l’estat de ioga. Aquí s’introdueixen els conceptes de Kriya Yoga i Ashtanga Yoga.

Vibhuti Pada

El tercer capítol, Vibhuti Pada, descriu els poders o “siddhis” que s’aconsegueixen a través de la pràctica del ioga.

Kaivalya Pada

Finalment, Kaivalya Pada aborda el concepte d’alliberament o il·luminació, l’objectiu últim de la pràctica del ioga segons Patanjali.

Influència dels Ioga Sutres a la pràctica moderna del Ioga:

Els Ioga Sutras segueixen tenint un profund impacte en el ioga tal com el coneixem avui. La seva saviesa es reflecteix en la manera com practiquem les àssanes, com entenem la meditació i com integrem els principis ètics del ioga a la nostra vida diària.

Descobreix els Ioga Sutres:

Estudiar els Ioga Sutres pot proporcionar una comprensió més profunda de la teva pràctica de ioga i de tu mateix. Et convidem a submergir-te en aquesta antiga saviesa ia descobrir els seus tresors per tu mateix. Bon viatge!

A les nostres classes de ioga IYENGAR® llegim i comentem els Ioga Sutres de Patañjali inspirant i guiant la nostra pràctica del ioga i actitud en la nostra vida diària.

Scroll to Top
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.