Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

meditacio

Fermesa física, estabilitat emocional i claredat intel·lectual
són les claus de la meditació.
B.K.S. Iyengar

IOGA IYENGAR®: MEDITACIÓ A BARCELONA

El mètode de ioga IYENGAR® integra els 8 aspectes del ioga (ashtanga ioga) que menciona Patanjali en els ioga sutras.
Els 8 aspectes de Patanjali que incorporem en la pràctica són:

Yama: principis ètics.
Niyama: disciplina individual.
Àssanes: postures.
Pranayama: regulació de la respiració (prana).
Pratyahara: interiorització dels sentits de percepció.
Dharana: concentració.
Dhyana: meditació.
Samadhi: meditació amb profunda absorció. Unió amb el TOT.

El setè aspecte és Dhyana, meditació. En les nostres classes de ioga IYENGAR® al Centre Zama de ioga IYENGAR® de Barcelona Les Corts, l’estat meditatiu es cultiva en tot moment durant la realització de les àssanes (posures) i del pranayama (regulació de la respiració). Durant la pràctica realitzem accions amb tècnica i precisió que ens permeten concentrar i alhora expandir la consciència cap a totes les parts del cos al llarg del temps. Com a resultat, l’estat meditatiu sorgeix naturalment.

Quan practiquem ioga IYENGAR® experimentant un estat meditatiu, la ment es calma, es silencia, es viu la pau mental (Zama). Llavors rebem molts beneficis de la pràctica: la ment està clara, lúcida, tens visió i vius en el present.

Per a més informació contacta’ns i t’informarem sobre la meditació al nostre Centre Zama de ioga IYENGAR® de Barcelona Les Corts.

Preguntes freqüents

El ioga IYENGAR® és meditació. En el mètode de ioga IYENGAR® per poder realitzar correctament una postura (àssana) i el pranayama (regulació de la respiració) cal estar en un estat meditatiu.  A més a més, en totes les classes fem una meditació inicial asseguts i al final de la classe també.

La meditació, Dhyana, és un estat mental de profunda i continua concentració en un punt o regió. Per tant és un estat mental universal. Per poder arribar a aquest estat meditatiu hi han diferents mitjans o mètodes i el ioga IYENGAR® és un d'ells.

El ioga IYENGAR® integra els 8 aspectes del asthanga ioga de Patanjali en el pràctica de les postures (àssanes) i de la regulació de la respiració (pranayama). Durant la realizació de les postures i del pranayama observem el cos, les accions corporals, la respiració, les sensacions del cos, l'estat mental i els continguts mentals. Després realitzem les accions precises i necessàries per alinear, obrir i estirar el cos de manera uniforme, homogèniament, per tal que la intel.ligència, consciència i el prana puguin fluir sense obstacles. Com a resultat s'instal.len naturalment un estat de silenci, concentració i absorció mental.

En totes les classes i nivells experimentem la meditació. Les classes de nivell intermedi-avançat son més llargues i tenim més temps per experimentar la meditació al llarg de la classe.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.