Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

La relaxació comença en la capa exterior del cos
i penetra en les capes profundes de la nostre existència.
B.K.S. Iyengar

IOGA RESTAURATIU A BARCELONA

En les nostres classes de ioga restauratiu IYENGAR® a Barcelona les Corts practiquem diferents famílies i tipus de postures (àssanes). En cada classe realitzem postures restauratives per recuperar-nos de l’esforç realitzat i equilibrar i relaxar el sistema nerviós i per tant el cos i la ment. Algunes d’elles son: postures supines, postures assegudes, postures invertides, i d’altres.

Cada mes fem alguna classe especialitzada en el ioga restauratiu, amb postures (àssanes) i exercicis respiratoris (pranayama) realitzats amb suports. Els suports ens permeten relaxar totes les capes del cos, des de les més superficials a les més internes, i mantenir-nos en les postures (àssanes) durant més temps i sense esforç. Això permet que la ment i la consciència puguin aprofundir cap a les realitats més subtils del nostre “ser”, i restaurar-se a un nivell molt profund.

En aquestes classes de ioga restauratiu ens sentim lleugers, renovats, rejovenits i molt descansats. Son ideals per tractar l’insomni, l’ansietat, l’estrès, l’angoixa i la depressió, així com moltes altres dolences o alteracions del sistema nerviós. És un ioga molt terapèutic.

La pràctica del pranayama (observació i regulació de la respiració) sol estar present en el ioga restauratiu que realitzem. El pranayama equilibra i regula el sistema energètic del nostre cos. Fa que el prana, la força vital, circuli per totes les cèl·lules del nostre cos aportant-les vida, salut i consciència.

Amb la pràctica del ioga restauratiu que realitzem en la nostre escola/estudi de ioga a Barcelona, regulem i equilibrem els txakres aportant harmonia i salut al nostre cos i estat emocional. Aquests son alguns dels beneficis del ioga restauratiu.

El ioga restauratiu el podríem incloure dintre del hatha ioga que practiquem, ja que solen ser postures lunars, més passives, d’introspecció que actuen sobre el sistema nerviós parasimpàtic.

La meditació està present en tot moment.

Els professors del nostre Centre de ioga IYENGAR® a Barcelona portem varies dècades practicant, formant-nos i ensenyant. La nostre experiència ens permet impartir aquest tipus de classes de ioga restauratiu amb qualitat.

Preguntes freqüents

El mètode de ioga IYENGAR® és terapèutic. Apliquem la teràpia quan és necessari i adaptem les postures (àssanes) segons l’estat de salut de cada persona. Tenim professors al nostre centre de ioga qualificats per impartir un ioga terapèutic o individualitzat dintre de les classes de grup. Per poder impartir un ioga terapèutic calen molt anys d’estudi i formació com a professor, i això ho tenim al la nostre escola de ioga IYENGAR® a Barcelona.

Sí, la pràctica del ioga t’ajudarà a dormir El ioga restauratiu està inclòs en los nostres classes mensuals i ha d’estar acompanyat de la pràctica d’altres famílies de postures (àssanes) per equilibrar correctament el sistema nerviós i que puguis així descansar i dormir bé.

Sí, en les classes de ioga restauratiu solem utilitzar suports per a relaxar el ventre, obrir el diafragma, la caixa toràcica i el pit, tot això et permet respirar millor. Durant la pràctica de les àssanes (postures) i del pranayama (exercicis respiratoris) observem la respiració natural i en els nivells intermedis i avançats regulem la respiració i la fem més llarga, lenta i profunda. En la resta de classes de ioga reeduquem la postura, alineem el cos i la ment, i tot això també ens ajuda a respirar millor.

Sí, ja que obrim i relaxem les parts del cos on es somatitza l’ansietat i l’estrès i així alliberem les tensions. Regulem la respiració fent-la més llarga i lenta. També cultivem un estat meditatiu, sentint la respiració i les sensacions del cos en cada instant present. Aprenem a viure en el present i tot això ens ajuda a tenir menys sensació d’estrès i ansietat.

Hi han molts tipus de depressions i causes que la puguin provocar i s’ha d’estudiar cada cas en concret. Tot i així si la depressió no és molt greu, la pràctica del ioga IYENGAR® ajuda a sortir de la depressió i ens retorna la força vital per afrontar el dia a dia amb alegria, positivisme i força interior.

Primer hem de saber quin tipus de malaltia crònica tens, i en funció d’això estudiem quina és la pràctica més adient per a tu. El ioga IYENGAR® és per a tothom, tot i així s’ha d’avaluar cada cas en concret. Contacta’ns i t’aconsellarem.

 

Scroll to Top
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.