Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

La importància dels Yames en la pràctica del ioga IYENGAR®

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

L’essència del Ioga: Els Yames i la seva importància en la pràctica del ioga IYENGAR®

El ioga és un camí d’autoconeixement i transformació que va molt més enllà de les postures físiques. Un aspecte fonamental d’aquesta tradició són els yames, principis ètics que guien la nostra conducta cap a nosaltres mateixos i cap als altres.

Comprenent els Yames:

Els yames són el primer esglaó o pètal a l’Ashtanga Ioga, el sistema de vuit parts descrit per Patanjali als Ioga Sutres. Aquests cinc principis ens ofereixen una guia moral per viure de manera conscient i ètica, tant a la nostra pràctica de ioga com a la nostra vida diària.

Explorant els cinc Yames:

Ahimsa: La No Violència

Ahimsa es tradueix comunament com a “no violència”, però el seu significat és més profund. Ahimsa ens convida a viure d’una manera que causi el mínim dany possible a tots els éssers vius, incloent-hi nosaltres mateixos. A la nostra pràctica de ioga, Ahimsa es pot manifestar com el respecte pels nostres límits físics i l’acceptació d’on som al nostre camí.

Satya: La Veracitat

Satya significa “veracitat”. Practicar Satya implica ser autèntic i honest en les nostres paraules, pensaments i accions. A la màrfega, això pot significar reconèixer les nostres necessitats i limitacions sense jutjar-nos. També implica veure la realitat tal com és i no com ens agradaria que fos.

Asteya: No Robar

Asteya, o “no robar”, ens insta a no prendre allò que no ens pertany. A la pràctica del ioga, Asteya es pot interpretar com no robar-se a un mateix l’experiència present en estar distret o comparant-se amb els altres.

Brahmacharya: Continència

Brahmacharya és sovint traduït com a “continència” o “moderació”. Ens anima a fer servir la nostra energia sàviament, evitant excessos. A la pràctica del ioga, Brahmacharya pot referir-se a trobar l’equilibri entre l’esforç i la relaxació en cada postura. Tal com diu Patanjali al Ioga Sutra II.47: esforç sense esforç.

Aparigraha: No Cobdícia

Aparigraha, o “no cobdícia”, ens convida a deixar anar l’aferrament als objectes materials i als resultats. A la nostra pràctica de ioga, això pot significar alliberar les expectatives sobre com hauríem de lluir o sentir en una postura i simplement estar presents a l’experiència. Transcendir el desig.

Els Yames. Guies per a una pràctica autèntica:

Els yames són més que simples regles: són guies que ens ajuden a aprofundir en la nostra pràctica de ioga i viure d’una manera més autèntica i conscient. En integrar aquests principis a la nostra pràctica, podem començar a veure el ioga com un camí de transformació que s’estén més enllà de la màrfega.

Aplicant els Yames a la nostra vida diària:

Encara que els yames tenen les seves arrels a l’antiga tradició del ioga, són increïblement rellevants per a la nostra vida moderna. Aquí hi ha algunes maneres de portar els yames fora de la màrfega:

  • Ahimsa: Tracta tots els éssers amb amabilitat i compassió, incloent-te a tu mateix.
  • Satya: Sigues honest i autèntic en les teves relacions i comunicacions.
  • Asteya: Aprecia el que tens i evita comparar-te amb els altres.
  • Brahmacharya: Viu de manera equilibrada, cuidant la teva salut i benestar.
  • Aparigraha: Practica la gratitud i aprèn a deixar anar l’aferrament als resultats.

Invitació a la reflexió:

Els yames ens ofereixen una brúixola per navegar el nostre camí de ioga i la nostra vida amb més consciència i compassió. Et convidem a explorar aquests principis a la teva pròpia pràctica ia descobrir per tu mateix com poden enriquir la teva experiència del ioga i de la vida. Namasté!

A les nostres classes de ioga per a principiants IYENGAR® estudiem i comentem els Yames per aplicar-los a la nostra pràctica d’àssanes (postures) i pranayama (regulació de la respiració).

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.