Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Els Niyames i el seu paper clau en la pràctica del ioga IYENGAR®

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

Aprofundint en el Ioga: Els Niyames i el seu paper clau en la pràctica del ioga IYENGAR®

El ioga és molt més que una sèrie de postures físiques. És un camí de transformació personal i espiritual que ens convida a viure amb més consciència i propòsit. Un aspecte crucial d’aquesta tradició són els niyames, codis de conducta que ens guien en la nostra relació amb nosaltres mateixos.

Descobrint els Niyames:

Els niyames són el segon esglaó o pètal a l’Ashtanga Ioga, el sistema de vuit parts descrit per Patanjali als Ioga Sutres. Aquests cinc principis representen deures o observances personals que ens ajuden a cultivar disciplina, resiliència i auto comprensió.

Explorant els cinc Niyames:

Saucha: La Puresa

Saucha es tradueix com a “puresa” i es refereix tant a la neteja física com a la mental. A la nostra pràctica de ioga, Saucha pot manifestar-se com la cura del cos i el cultiu de pensaments positius i clars.

Santosha: L’acontentament

Santosha, o “acontentament”, ens convida a trobar satisfacció en el present, independentment de les nostres circumstàncies externes. A la màrfega, Santosha pot practicar-se acceptant el nostre cos i la nostra pràctica tal com són. És el cultiu de l’equanimitat.

Tapas: La Disciplina

Tapas es tradueix com a “disciplina” o “ardor”. Ens recorda la importància de la disciplina i l’esforç constants a la nostra pràctica de ioga. Tapes ens anima a sortir de la nostra zona de confort per créixer i evolucionar.

Svadhyaya: L’Auto estudi

Svadhyaya, o “auto estudi”, ens convida a la introspecció i a l’auto coneixement. A la pràctica del ioga, Svadhyaya es pot manifestar com la reflexió sobre els nostres patrons de pensament i comportament, així com l’estudi de textos iòguics sagrats. És un camí de constant auto observació.

Ishvara Pranidhana: La Devoció

Ishvara Pranidhana es tradueix com a “rendició a un poder o força superior”.
Aquest niyama ens recorda que som part d’una cosa més gran que nosaltres mateixos. A la pràctica de ioga, es pot practicar dedicant els fruits de la nostra pràctica a una mica més enllà del nostre ego individual, a la consciència universal, al TOT.

Els Niyamas. Eines per a la transformació personal:

Els niyames no són només regles per seguir, sinó poderoses eines de transformació personal. En integrar aquests principis a la nostra pràctica de ioga, podem cultivar una relació més profunda i conscient amb nosaltres mateixos i amb el món que ens envolta.

Integrant els Niyamas a la nostra vida diària:

Els niyames tenen aplicacions pràctiques que van més enllà de l’estoreta de ioga. Aquí hi ha algunes idees sobre com pots portar els niyames a la teva vida diària:

  • Saucha: Cuida el teu entorn i el teu cos. Practica pensaments positius i constructius.
  • Santosha: Conrea l’acontentament independentment de les circumstàncies. Aprecia el que tens ara i aquí. Sigues equànime.
  • Tapas: Mantingues una disciplina regular a la teva pràctica de ioga. Desafia’t a tu mateix per créixer i aprendre.
  • Svadhyaya: Dedica temps a l’autoreflexió, l’auto-observació i l’estudi de textos de ioga.
  • Ishvara Pranidhana: Pren un moment cada dia per recordar la interconnexió de totes les coses i per rendir-te al flux i a l’essència de la vida.

Invitació a la reflexió:

Els niyames ens ofereixen una brúixola per navegar el nostre camí de ioga i la nostra vida amb més consciència i compassió. Et convidem a explorar aquests principis a la teva pròpia pràctica i a descobrir per tu mateix com poden enriquir la teva experiència del ioga i de la vida. Namasté!

A les nostres classes de ioga a Barcelona IYENGAR® estudiem i comentem els Niyamas per aplicar-los a la nostra pràctica d’àssanes (postures), pranayama (regulació de la respiració) i a la vida diària.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.