Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Ioga per al mal d’esquena

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

Benvingut al nostre bloc de ioga! En aquesta ocasió volem comentar sobre un tema que és molt comú a la societat actual: el mal d’esquena. Aquesta molèstia pot afectar persones de totes les edats i pot ser causada per diferents factors, com ara el sedentarisme, la mala postura o fins i tot l’estrès.

És important tenir en compte que el mal d’esquena no sempre és degut a una lesió física, sinó que també pot estar relacionat amb problemes emocionals o psicològics. Per aquesta raó, és fonamental cercar formes efectives per alleujar i prevenir aquest tipus de molèsties.

En aquest sentit, el ioga IYENGAR® es presenta com una opció excel·lent per millorar la salut vertebral. A més de contribuir a l’enfortiment muscular, la pràctica del ioga ajuda a millorar la flexibilitat i corregir males postures.

En aquest article et presentarem alguns beneficis del ioga IYENGAR® per a la salut de la teva esquena i t’ensenyarem algunes postures específiques que pots incloure a la teva pràctica setmanal per millorar el teu benestar vertebral. Continua llegint per descobrir com pots cuidar la teva esquena amb el poder del ioga!

Per sort, el ioga pot ser una eina molt efectiva per alleujar i prevenir el mal d’esquena.

Aquí et deixem alguns beneficis del ioga per a la salut de la teva esquena:

Millora l’alineació de la columna vertebral.

Enforteix els músculs de la zona lumbar, dorsal i cervical.

Augmenta la flexibilitat i la mobilitat articular.

Millora la higiene postural.

Redueix l’estrès.

A més, practicar ioga regularment et pot ajudar a prevenir futurs episodis de mal d’esquena.

A continuació, et presentem algunes postures de ioga IYENGAR® que podries incloure a la teva pràctica setmanal per millorar la salut de la teva columna vertebral.

Aconsellem fer aquestes postures sota la supervisió d´un professor de ioga IYENGAR® certificat. Si assisteixes a les nostres classes regulars al nostre Centre Zama de ioga IYENGAR® de Barcelona Les Corts, pregunta al teu professor/a com has de fer aquestes postures:

1. Postura de l’arbre (Vrksasana): Enforteix les cames mentre millora l’equilibri corporal i corregeix problemes relacionats amb les desviacions laterals de columna.

2. Postura del triangle (Utthita Trikonasana): Aquesta postura ajuda a estirar els músculs laterals del cos, incloent-hi els oblics i els lumbars. També possibilita el tractament correcte de la columna i els músculs de l’esquena en incrementar l’aportació sanguínia a la part baixa de la columna. El pit s’expandeix completament. La postura alleuja els mals d’esquena, vigoritza els òrgans abdominals i enforteix els músculs del maluc.

3. Postura del guerrer II (Virabhadrasana II): Aquesta postura proporciona flexibilitat als músculs de l’esquena, enforteix i modela els músculs de les cames, alleuja les rampes del bessó i dels músculs de la cuixa i aporta flexibilitat a les cames, al temps que tonifica els òrgans abdominals.

4. Postura de Bharadvaja (Bharadvajasana): Treballa sobre les regions dorsal i lumbar de la columna vertebral. Aquesta actitud ajuda a flexibilitzar l’esquena. Les persones amb artritis la trobaran molt beneficiosa.

5. Postura de la llagosta (Salabhasana): Afavoreix la digestió, i alleuja els trastorns gàstrics i la flatulència. Com que la columna vertebral s’estén cap enrere, l’esquena es torna flexible. Alleugereix el dolor de les regions sacra i lumbar. Segons l’experiència de B.K.S Iyengar, les persones afectades d’hèrnia discal es beneficien considerablement de la pràctica d’aquesta asana sense recórrer al repòs forçat o al tractament quirúrgic. La bufeta i la pròstata també es beneficien d’aquest exercici i es mantenen sanes.

6. Postura de l’arc (Dhanurasana): Estira tota la columna vertebral cap enrere mentre enforteix els músculs dorsals. Les persones grans no solen realitzar aquest moviment amb freqüència, per la qual cosa la seva columna es torna rígida. Aquesta asana proporciona elasticitat a la columna vertebral i tonifica els òrgans abdominals. Segons l’experiència de B.K.S Iyengar, les persones afectades d’hèrnia discal obtenen un franc alleugeriment mitjançant la pràctica regular d’aquesta postura sense veure’s forçades al repòs o sotmeses a tractament quirúrgic.

7. Postura del pont (Setu Bandha Sarvangasana): Enforteix els músculs glutis i dorsals, a més d’ajudar a corregir problemes relacionats amb la lordosi lumbar. Dona a la columna vertebral un moviment enrere i elimina la tensió del coll.

Una columna vertebral sana i flexible és indicativa d’un sistema nerviós sa i si els nervis estan sans, la persona es troba amb salut en cos i ment.

El mal d’esquena és una malaltia comuna a la societat actual que pot ser causada per diferents factors. El ioga és una eina efectiva per alleujar i prevenir aquest tipus de molèsties, ja que contribueix a l’enfortiment muscular, la millora de la flexibilitat i la correcció de males postures. També t’allibera de l’estrès físic, mental i emocional que somatitzem a la columna. A més, practicar ioga regularment et pot ajudar a prevenir futurs episodis de mal d’esquena.

Inclou aquestes postures dins la seqüència de la teva pràctica setmanal i cuida la teva esquena amb el poder del ioga!

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.