Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Ioga per dormir i descansar millor – Consells

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

Dormir bé és fonamental per a la nostra salut i benestar. El ioga pot ser una eina molt útil per millorar la qualitat del nostre somni. En aquest article, compartim alguns consells i postures de ioga per dormir millor.

Els estudis han demostrat que la privació del son pot tenir un impacte negatiu a la nostra salut mental i física. Per això, és important seguir hàbits saludables com fer exercici, meditar, menjar sa i permetre temps de descans.

A més, hi ha algunes pràctiques que ens poden ajudar a agafar el son més fàcilment. Et recomanem apagar els llums, evitar aliments picants i grassos abans de dormir, sopar lleuger i deixar temps per pair abans de ficar-se al llit. També podeu tastar aromes relaxants com l’espígol o fer una migdiada curta durant el dia.

Finalment, les postures de ioga amb estiraments suaus, respiració profunda (pranayama) o una classe de ioga més específica per dormir ens poden ajudar a preparar cos i ment per a un somni reparador.

Recordeu allunyar els dispositius mòbils de la vostra habitació per minimitzar les distraccions abans de dormir.

Proveu aquests consells i gaudiu d’una nit tranquil·la!

Consells per dormir bé:

Mantingues una rutina de son regular: Intenta ficar-te al llit i aixecar-te a la mateixa hora cada dia, fins i tot en caps de setmana.

Crea un ambient adequat per dormir: Assegureu-vos que la vostra habitació estigui fosca, fresca i silenciosa. Fes servir cortines opaques, baixa la temperatura de l’aire condicionat o obre una finestra per ventilar l’habitació si cal.

Evita les pantalles abans de dormir: La llum blava emesa per dispositius electrònics com ara telèfons mòbils, tauletes o televisors pot afectar negativament el nostre somni. Tracta d’apagar-los almenys una hora abans d’anar-te’n a dormir.

Fes postures de ioga IYENGAR® regularment: La pràctica del ioga regular ajuda a reduir l’estrès i l’ansietat, cosa que pot millorar la qualitat del son.

Practica tècniques de relaxació com el ioga IYENGAR®, en què estan inclosos: la meditació, les postures de ioga (asanes) i la respiració profunda (Ujjayi pranayama). Tot això pot ajudar-te a relaxar-te i a agafar el son més fàcilment.

El ioga IYENGAR® és una tècnica o mètode que calma la ment: Si tens problemes per agafar el son a causa de pensaments recurrents o preocupacions, practica postures invertides que donen claredat, serenitat i pau a la ment.

Evita els àpats pesats abans de dormir: Els sopars abundants poden interferir amb el procés natural del son i causar malestar digestiu. Tracta de sopar lleuger unes hores abans de ficar-se al llit.

Recordeu que cada persona és diferent i el que funciona per a una persona pot no funcionar per a una altra. Prova les diferents opcions i tècniques que t’esmentem fins a trobar el que millor funcioni per a tu i gaudeix d’un somni reparador cada nit.

Pràctica de Ioga per abans de dormir:

Aquí us expliquem algunes de les postures de ioga que podeu fer abans de dormir. Aconsellem fer aquestes postures sota la supervisió d´un professor de ioga IYENGAR® certificat. Si assisteixes a les nostres classes regulars al nostre Centre Zama de ioga IYENGAR® de Barcelona Les Corts, pregunta al teu professor/a com has de fer aquestes postures a casa:

Ioga mudra en Virasana: Aquesta postura ajuda a estirar la part baixa de l’esquena, els malucs i els turmells. És molt relaxant i pot ajudar-te a alliberar la tensió acumulada al cos.

Postures endavant d’estirament suau de la columna vertebral: Són postures excel·lents per estirar la columna vertebral i el sistema nerviós després d’un dia esgotador. Les pots fer amb un suport sota el cap com una cadira i/o un coixí. Activen el sistema nerviós parasimpàtic i calmen la ment.

Torsions assegudes: Les torsions són excel·lents per alleujar l’estrès i millorar la flexibilitat de la columna vertebral. Desbloquegen la columna i aclareixen la ment.

Postures invertides: Segons el teu nivell de pràctica, pots fer Salamba Sirsasana, Salamba Sarvangasana, Setu Bandha Sarvangasana i Viparita Karani. Són postures ideals per equilibrar i calmar el sistema nerviós i el cos emocional i mental. Serena la ment i porten pau interior.

Jathara Parivartanasana: En aquesta torsió a terra, podràs gaudir d’una torsió profunda sense haver de fer gaire esforç físic. Pot ajudar-te a relaxar els músculs de l’esquena i a alliberar la tensió acumulada al diafragma, estómac i a la part baixa de l’esquena.

Postura del cadàver (Savasana): Aquesta postura és ideal per relaxar-te completament abans de dormir. T’ajuda a desconnectar del món exterior, interioritzar els sentits de percepció, reduir els nivells d’estrès i preparar-te per a un somni reparador.

Recorda que abans de practicar ioga has de deixar un espai de 2 hores com a mínim entre el dinar o el sopar i la pràctica de postures (àssanes).

Desitgem que aquesta explicació t’hagi estat útil i que gaudeixis practicant aquestes postures!

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.