Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Ioga IYENGAR® terapèutic: Una aproximació curativa i precisa

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

El ioga IYENGAR® és terapèutic ja que es centra en utilitzar les postures, la respiració i altres tècniques per ajudar a tractar i alleujar les molèsties i dolences físiques, energètiques, mentals i emocionals. A diferència d’altres estils de ioga, el ioga IYENGAR® terapèutic adapta les pràctiques segons les necessitats individuals de cada persona.

Beneficis del ioga IYENGAR® terapèutic:

  1. T’allibera de molèsties físiques: El ioga IYENGAR® terapèutic pot ser efectiu per alleujar dolors crònics com l’artrosi, discopaties de columna, dolences als genolls, la fibromiàlgia i altres condicions relacionades amb el sistema múscul esquelètic.
  2. Millora de la mobilitat i flexibilitat: Mitjançant postures i moviments específics, aquest tipus de ioga pot ajudar a millorar la mobilitat i flexibilitat de les articulacions i músculs.
  3. Reducció de l’estrès i l’ansietat: Les tècniques de respiració i meditació que s’inclouen en el ioga IYENGAR® terapèutic poden ajudar a reduir els nivells d’estrès i ansietat, millorant així la salut mental.
  4. Optimització de la postura corporal: El ioga IYENGAR® terapèutic posa un gran èmfasi en la correcció postural, el que pot ajudar a prevenir lesions i millorar la postura corporal en la vida quotidiana.
  5. Pau Mental i Equilibri: La pràctica del ioga Iyengar terapèutic promou la calma mental i l’equilibri emocional a través de la concentració en les postures, la respiració i la meditació.

El ioga Iyengar és considerat terapèutic perquè posa un èmfasi especial en l’ajuda als practicants a corregir problemes posturals, a alleujar molèsties físiques i a millorar la salut de manera holística a través de l’ús de postures precises i l’ajuda de materials de suport.

Una de les característiques clau del ioga Iyengar és la seva atenció meticulosa a l’alineació i la precisió en cada postura. Els professors de ioga IYENGAR® guien els practicants per assegurar que estiguin executant les postures amb la correcta alineació corporal. Això és essencial per prevenir lesions i desajustos físics. La pràctica del ioga IYENGAR® és molt conscient de les necessitats individuals, adaptant les postures segons la condició específica de cada persona.

L’ús de materials de suport com cinturons, coixins, blocs i altres ajuts és distintiu del ioga IYENGAR®. Aquests materials s’utilitzen per aconseguir la correcta alineació i per permetre als practicants mantenir les postures durant un període més llarg. Això pot ser especialment beneficiós per a aquelles persones que pateixen problemes de salut o tenen limitacions físiques. L’ús d’aquests materials facilita l’accés a les postures i ajuda a aprofundir en elles amb comoditat i seguretat.

A més, el ioga Iyengar fa servir postures de restauració que permeten als practicants relaxar-se i recuperar-se. Aquestes postures es practiquen amb l’ajuda dels materials de suport per proporcionar un descans profund i alleujar la fatiga física i mental.

En resum, el ioga Iyengar és considerat terapèutic perquè aborda les necessitats individuals dels practicants, proporcionant-los les eines per corregir problemes posturals, alleujar molèsties físiques i promoure la salut a través de postures precises i l’ús intel·ligent de materials de suport. Aquesta aproximació cuidadosa i personalitzada a la pràctica del ioga ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones que busquen beneficis terapèutics.

Principis clau del ioga IYENGAR® terapèutic:

  1. Precisió i Alineació: La base del ioga Iyengar és l’atenció meticulosa a la precisió i l’exactitud de les postures. Cada postura és realitzada amb una alineació específica per garantir que cada part del cos estigui en la posició òptima.
  2. Ajuda de Materials de Suport: El ioga Iyengar és únic pel seu ús extensiu de materials de suport com cinturons, coixins, blocs i cordes. Aquests materials ajuden a mantenir una postura correcta i proporcionen el suport necessari per a les persones amb limitacions físiques o molèsties.
  3. Estabilitat i Durada de les Postures: Les postures es mantenen durant un temps més llarg en comparació amb altres estils de ioga. Aquesta pràctica permet aprofundir en la postura, explorar-la amb detall i treballar en l’estabilitat i la força muscular.
  4. Adaptació a les Necessitats Individuals: El ioga Iyengar és altament adaptable a les necessitats individuals dels practicants. Les postures s’ajusten i es personalitzen segons l’edat, la condició física, les limitacions i les necessitats terapèutiques de cada persona.

Dolences que pot tractar el ioga IYENGAR® terapèutic:

Dolences múscul esquelètiques de columna, genolls, turmells, canells, articulacions.

Dolences orgàniques, dels òrgans digestius, reproductors, excretors, respiratoris i cardiovasculars.

Dolences del sistema nerviós, hipertensió, hipotensió, nerviosisme, depressió, ansietat, estrès.

Dolences del sistema immunològic.

Dolences cardiovasculars.

Desequilibris energètics, emocionals i mentals.

Conclusió:

El ioga Iyengar terapèutic ofereix una manera precisa i personalitzada d’apropar-se al ioga, adreçant-se a les necessitats individuals de cada persona. Mitjançant l’atenció a la postura, l’ús de materials de suport i la pràctica conscient, aquest tipus de ioga té el potencial de millorar la salut física i emocional. L’orientació d’un professor de ioga IYENGAR® qualificat és crucial per aprofundir en aquesta pràctica i obtenir els màxims beneficis terapèutics.

Contacta’ns per inscriure’t o venir a provar!

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.