Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

El ioga IYENGAR® és un camí de benestar per a persones de + 65 anys/sènior

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

El ioga és una disciplina ancestral que ha demostrat ser beneficiosa per a persones de totes les edats, i els adults grans (+65 anys/sènior) no en són una excepció. El Ioga IYENGAR®, un mètode de ioga que se centra en l’alineació i la precisió, és especialment adequat per a persones de més de 65 anys. Aquest enfocament és ideal per mantenir i millorar la salut física i mental, així com la flexibilitat a la tercera edat.

Què és el ioga IYENGAR®?

El ioga IYENGAR®, nomenat en honor al mestre B.K.S. Iyengar, és un estil de ioga que posa un fort èmfasi en l’alineació, la tècnica i l’ús d’accessoris com ara cinturons, blocs i cadires. L’objectiu és permetre als practicants de totes les edats i nivells d’habilitat fer les postures de ioga amb seguretat, precisió i consciència. Això el converteix en una elecció ideal per a persones més grans de 65 anys, ja que s’adapta a les necessitats i limitacions de cada individu.

Beneficis per a persones majors de 65 anys:

  1. Millora la Flexibilitat: A mesura que envellim, els nostres músculs i articulacions tendeixen a tornar menys flexibles. El Ioga IYENGAR®, utilitza postures suaus i assistides per millorar la flexibilitat, cosa que ajuda a alleujar la rigidesa muscular i la tensió.
  2. Enforteix el cos: El Ioga IYENGAR®, també treballa en l’enfortiment dels músculs, cosa que és essencial per mantenir la mobilitat a la tercera edat i prevenir caigudes i lesions.
  3. Millora la postura: Aquest estil de ioga se centra en l’alineació precisa, cosa que ajuda a millorar la postura i redueix la pressió sobre la columna vertebral, fet que és especialment beneficiós per a la gent gran.
  4. Augmenta la consciència corporal: Practicar Ioga IYENGAR®, requereix prestar una atenció acurada a la forma i la tècnica, cosa que fomenta una major consciència corporal i mental.
  5. Reducció de l’estrès i l’ansietat: La pràctica del ioga IYENGAR® comporta tècniques de respiració i meditació que poden ajudar a reduir l’estrès, l’ansietat i millorar el benestar emocional en general.
  6. Fomenta la socialització: Unir-se a una classe de Ioga IYENGAR®, pot proporcionar un sentit de comunitat i amistat, cosa que és especialment valuosa a la tercera edat.

Consells per començar:

Si estàs interessat a començar a practicar Ioga IYENGAR®, a la tercera edat, aquí tens alguns consells:

  1. Consulta el teu metge si tens malalties importants: Abans de començar qualsevol nou programa de postures de ioga, és important parlar amb el teu metge, especialment si tens condicions mèdiques preexistents importants.
  2. Busca un professor de Ioga IYENGAR®, experimentat amb una titulació de cert nivell: Troba un professor de ioga Ioga IYENGAR® certificat, que tingui experiència treballant amb gent gran i que pugui adaptar la pràctica a les teves necessitats individuals. Al nostre Centre Zama els nostres professors estan qualificats per fer-ho.
  3. Comunica les teves necessitats: No dubtis en comunicar qualsevol limitació o preocupació al teu professor de Ioga IYENGAR®. Això ajudarà a garantir que la pràctica sigui segura i beneficiosa per a tu.
  4. Sigues constant: La clau per obtenir beneficis a llarg termini és la consistència. Tracta d’establir una rutina regular de pràctica de Ioga IYENGAR®.

Resumint:

El ioga IYENGAR® és una forma d’exercici beneficiosa i segura per a gent gran. Els seus enfocaments a l’alineació, l’adaptabilitat i la millora de la salut en general fan que sigui una elecció intel·ligent per als que busquen mantenir-se actius i saludables a mesura que envelleixen. Si us interessa millorar la vostra flexibilitat, força, postura i benestar emocional, el ioga IYENGAR® pot ser la resposta que estaves buscant. ¡No hi ha edat límit per començar a gaudir dels beneficis d’aquesta antiga pràctica de ioga IYENGAR®!

Vine al Centre Zama de ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts i inscriu-te a les nostres classes de ioga senior.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.