Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Ioga IYENGAR® durant la menopausa: Una guia per al benestar físic, mental i emocional

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

La menopausa és una fase natural a la vida d’una dona que marca el final de la menstruació i comporta canvis hormonals significatius. Aquest període pot anar acompanyat de símptomes com sufocacions, canvis d’humor, problemes de son i canvis en la densitat òssia. Practicar ioga IYENGAR® durant la menopausa pot ser una eina poderosa per alleujar aquests símptomes i promoure el benestar físic i mental. Entre les diverses modalitats de ioga, el Ioga IYENGAR®, destaca pel seu enfocament precís, terapèutic i adaptabilitat, fet que el converteix en una opció ideal per a les dones que travessen la menopausa.

Principis del ioga IYENGAR®:

El ioga IYENGAR®, desenvolupat pel mestre B.K.S. Iyengar, es caracteritza pel seu èmfasi en l’alineació, precisió i ús d’accessoris per perfeccionar les postures. Durant la menopausa, aquests principis són especialment beneficiosos per abordar les necessitats específiques del cos i la ment en aquesta etapa de la vida.

Enfocament a la respiració:

La pràctica de pranayama (control de la respiració) és una part integral del Ioga IYENGAR®. Aprendre tècniques de respiració conscient pot ajudar a fer servir l’estrès i l’ansietat, que sovint s’intensifiquen durant la menopausa.

Adaptacions i accessoris:

Una de les fortaleses del Ioga IYENGAR® és el seu enfocament terapèutic i adaptabilitat. Durant la menopausa, on les capacitats físiques poden variar, l’ús d’accessoris com ara blocs, cinturons i cadires permet a les dones adaptar les postures segons les necessitats individuals.

La pràctica regular del ioga IYENGAR® durant la menopausa pot aportar una sèrie de beneficis físics, energètics, emocionals i mentals. Aquí hi ha alguns dels beneficis més destacats:

 1. Alleugeriment dels símptomes menopàusics: El ioga IYENGAR®, pot ajudar a reduir símptomes molestos com sufocacions, suors nocturns, insomni, mala circulació venosa, cansament i canvis d’humor, proporcionant alleugeriment a través de la relaxació i l’equilibri hormonal que ens aporten certes postures adaptades.
 2. Enfortiment ossi: La menopausa està associada amb una pèrdua de densitat òssia, cosa que augmenta el risc d’osteoporosi. Les postures de ioga que involucren el pes corporal, com les asanes de peu, invertides, equilibris, poden ajudar a enfortir els ossos i millorar la salut òssia.
 3. Millora de la flexibilitat i la mobilitat: El ioga IYENGAR®, en particular, se centra en l’alineació i la millora de la flexibilitat. Aquestes qualitats són essencials durant la menopausa, ja que poden contrarestar la rigidesa i millorar la mobilitat articular.
 4. Equilibri hormonal: La pràctica del ioga IYENGAR® mitjançant les postures invertides i les seves tècniques de respiració (pranayama) i meditació pot ajudar a equilibrar les hormones i reduir l’estrès, cosa que pot ser beneficiós durant la menopausa.
 5. Reducció de l’estrès i l’ansietat: L’atenció plena i la relaxació són elements clau del ioga IYENGAR®. Aquestes pràctiques poden ajudar a reduir els nivells d’estrès i d’ansietat, problemes que sovint s’intensifiquen durant la menopausa.
 6. Millora del son: La qualitat del son es pot veure afectada durant la menopausa. La pràctica de ioga IYENGAR® amb les diferents postures (invertides, cap endavant, supines) i regulació de la respiració, pot afavorir la relaxació i millorar la capacitat per agafar el son.
 7. Connexió cos-ment: El ioga IYENGAR® fomenta la connexió entre el cos i la ment, promovent la memòria, la concentració, la consciència corporal i l’acceptació dels canvis que s’experimenten durant la menopausa.
 8. Desenvolupament de la força muscular: El ioga IYENGAR® implica una varietat de postures que treballen diferents grups musculars, contribuint al desenvolupament i manteniment de la força muscular, també tonifica el sòl pèlvic, cosa que és essencial per a la salut general.
 9. Suport emocional: La menopausa pot ser una fase emocionalment desafiant. La pràctica del ioga IYENGAR® amb les diferents postures i amb el seu enfocament en l’atenció plena, l’equanimitat i l’autocompassió, pot oferir un suport valuós per manejar les emocions.
 10. Socialització i comunitat: Unir-se a les nostres classes de ioga IYENGAR® presencials pot proporcionar una sensació de comunitat i suport social, cosa que és beneficiosa per a la salut mental i emocional durant la menopausa.

Consells per practicar ioga IYENGAR® durant la menopausa:

 1. Consulta amb un dels nostres professors de ioga IYENGAR® certificats: Abans de començar la pràctica del ioga IYENGAR®, especialment durant la menopausa, és recomanable parlar amb un dels nostres professors certificats de ioga IYENGAR®, perquè us pugui guiar, aconsellar i assegurar-se que la pràctica de ioga que fas durant les classes sigui segura i adequada.
 2. Sigues conscient de les teves limitacions: Escolta el teu cos i ajusta les postures segons calgui. No cada dia són iguals, i és fonamental respectar els límits individuals. Explica’ns com et sents cada cop que vagis a les nostres classes.
 3. Incorpora la relaxació: El Ioga IYENGAR® també emfatitza la relaxació al final de cada sessió. La relaxació conscient pot ajudar a reduir l’estrès i millorar la qualitat del son.

En resum, la pràctica de ioga IYENGAR® durant la menopausa ofereix una varietat de beneficis físics, energètics, emocionals i mentals. En centrar-se en l’alineació, teràpia, adaptabilitat i respiració conscient, les dones poden experimentar una transició més suau i amorosa a través d’aquesta etapa de la vida, promovent un sentit de benestar integral. Contacta’ns per inscriure’t a les nostres classes i poder ajudar-te en aquesta etapa tan important de la teva vida.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.