Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Prevenir l’estrès amb la pràctica del ioga IYENGAR®

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

En la societat actual, marcada per un ritme de vida accelerat, l’estrès s’ha convertit en un acompanyant constant per a moltes persones. Des de preocupacions laborals fins a tensions familiars, la pressió pot manifestar-se de diverses maneres en el nostre cos i ment. És aquí on el ioga IYENGAR® emergeix com una eina poderosa per prevenir i gestionar aquest estrès, proporcionant una via d’equilibri i benestar físic, emocional i mental.

Beneficis del ioga IYENGAR® en la prevenció de l’estrès

Connexió ment-cos

Una de les claus per prevenir l’estrès és la connexió entre la ment i el cos. El ioga IYENGAR® ensenya l’atenció plena i la consciència corporal. A través de les postures i la respiració, els nostres practicants del Centre ZAMA de ioga IYENGAR® de Barcelona Les Corts aprenen a reconèixer i a relaxar les tensions físiques i mentals que han somatitzat.

Relaxació profunda

Les tècniques de respiració (pranayama) i les postures (assanes) del ioga IYENGAR® que practiquem ajuden a induir un estat de relaxació profund. Aquesta relació permet alliberar tensions musculars, millorar la circulació i tranquil·litzar la ment, reduint així els símptomes associats amb l’estrès com ara la tensió arterial alta i la fatiga.

Foment de la resiliència

La pràctica regular i constant del ioga IYENGAR® pot augmentar la nostra capacitat de fer front a les situacions estressants. A través de la concentració, la paciència i la resistència física, els nostres practicants desenvolupen una resiliència que els permet enfrontar-se a les dificultats amb una mentalitat més equànime.

El Ioga Iyengar ofereix una varietat de postures (assanes) i tècniques de respiració (pranayamas) que són especialment efectives per combatre l’estrès.

Aquí tens algunes postures i pranayamas ideals per ajudar a gestionar i reduir l’estrés:

Postures (assanes):

  1. Vrksasana: Aquesta postura ajuda a millorar la postura, aporta equilibri i augmenta la consciència corporal, permetent una millor gestió de l’estrés.
  2. Yoga Mudra en Vajrasana, Virasana, Svastikasana, Baddha Konasana, Padmasana: Una postura de descans que permet relaxar el cos i la ment. Ajuda a calmar la ment i a alliberar la tensió de l’esquena.
  3. Viparita Karani: Aquesta postura promou la relaxació profunda i ajuda a reduir l’estrès. També millora la circulació i alleuja la tensió de les cames i l’esquena.
  4. Supta Baddha Konasana: Aquesta postura estira suaument la zona de la pelvis i l’abdomen, permetent una sensació de relaxació i reduint l’estrés.
  5. Setu Bandha Sarvangasana: Una postura que estira la columna vertebral i ajuda a obrir el pit. Aquesta postura pot alleujar la fatiga i reduir l’estrés.

Tècniques de respiració (pranayamas):

  1. Nadi Shodhana (Respiració alternada del nas): Aquesta tècnica de respiració ajuda a equilibrar i purificar els canals d’energia del cos. És excel·lent per calmar la ment i reduir l’estrès.
  2. Ujjayi Pranayama (Respiració victòria): Aquesta respiració profunda i sonora ajuda a augmentar la consciència i a calmar la ment, reduint l’ansietat i l’estrès.
  3. Brahmari Pranayama (Respiració del burinot): Aquesta tècnica de respiració implica produir un so similar al d’un burinot durant l’exhalació. És ideal per induir una sensació de calma i tranquil·litat, ajudant a reduir l’estrès i l’ansietat.

Aquestes tècniques de respiració no només milloren la capacitat pulmonar, sinó que també calmen el sistema nerviós, disminuint la producció de cortisol, l’hormona de l’estrès.

Meditació i Concentració

El Ioga IYENGAR® fa èmfasi en la meditació com a mitjà per calmar la ment. Amb la pràctica regular de dhyana (meditació), els practicants poden entrenar-se per observar els seus pensaments sense jutjar, reduint així la ruminació mental que sovint alimenta l’estrés.

Com integrar el ioga IYENGAR® en la teva rutina

Començar amb un mestre qualificat i certificat de ioga IYENGAR®

Per a aquells interessats en explorar el ioga IYENGAR® com a eina de prevenció de l’estrès, és essencial buscar un mestre qualificat i certificat dintre del mètode de ioga IYENGAR®. El nostre equip de professors certificats des de l’any 2001, amb molta experiència, et guiarà en el teu aprenentatge, assegurant-se que les postures i les tècniques són executades correctament per obtenir els beneficis desitjats.

Establir una rutina regular

Com amb qualsevol pràctica, la consistència és clau. Estableix una rutina regular de pràctica assistint a les nostres classes de ioga IYENGAR® almenys 1 o 2 vegades a la setmana. Amb el temps, notaràs com la teva capacitat per gestionar l’estrès millora de manera significativa.

El ioga IYENGAR® és una tècnica d’autocura

A més de la pràctica física, el ioga IYENGAR® promou l’autocura. Incorporem tècniques com la meditació, la percepció de sensacions per tot el cos i la reflexió per reforçar els teus esforços en la prevenció de l’estrès.

Conclusió

L’estrès és una realitat omnipresent en la nostra societat, però no ha de definir-nos. A través de la pràctica del ioga IYENGAR®, tenim l’oportunitat de cultivar una vida més equilibrada, centrant-nos en el benestar físic, emocional i mental. Amb la seva èmfasi en la precisió, la consciència i la connexió ment-cos, el ioga IYENGAR® es presenta com una eina inavaluable per prevenir i gestionar l’estrès. Així doncs, no esperis més; submergeix-te en aquesta pràctica mil·lenària i descobreix els beneficis transformadors que pot aportar a la teva vida. Contacta’ns per inscriure’t!

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.