Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Què són els txakres?

chakras

Els txakres són centres energètics al cos que tenen un paper important en la nostra salut física, mental i emocional. Aquests txakres són connectors entre allò físic i allò espiritual, permetent que l’energia flueixi lliurement pel cos per mantenir un equilibri saludable. Els txakres s’ubiquen al llarg de la columna vertebral, des de la base de la columna vertebral fins al cim del cap. Aquests centres energètics estan representats per 7 chakras principals (Muladhara, Svadisthana, Manipura, Anahata, Vishuddha, Ajna i Sahasrara) que contenen diferents energies de color i vibració.

Els txakres són centres energètics al cos humà que s’originen a partir del sistema nerviós. Aquests centres són responsables de rebre les energies externes i internes proveïdores d’equilibri per al cos físic com també per a la nostra ment. Quan estan bloquejats o oberts en excés, creen una disharmonia que afecta el funcionament general de l’organisme.

ELS SET TXAKRES PRINCIPALS:

Hi ha 7 txakres principals situats al llarg de la columna vertebral, des de la base de la columna vertebral fins al cim del cap. Cadascú posseeix diferents energies i vibracions que es relacionen amb els sistemes fisiològics i emocionals del cos humà.

ELS 7  TXAKRES AL DETALL:

1. Txakra Muladhara (el centre bàsic): Es troba a la base de la columna i està relacionat amb el sentit de pertinença, supervivència, seguretat i fonaments. Té una energia vermella que proporciona estabilitat emocional i física al cos.

2. Txakra Svadisthana (el centre del plaer): Està situat just per sobre del chakra Muladhara i és el centre d’inspiració per a les nostres actituds creatives i impulsos primitius. Està representat per una energia taronja que el connecta amb el sentiment de joia i satisfacció.

3. Txakra Manipura (el centre del poder): Està situat al lloc on s’uneixen els òrgans abdominals amb la columna vertebral. Representa la nostra força interna, autoconfiança i motivació per assolir objectius. La seva energia és groga, cosa que li atorga a aquesta part un sentit de responsabilitat per si mateixa i pels altres.

4. Txakra Anahata (el centre de l’amor): Es troba al lloc on el pit s’uneix amb la columna vertebral i és el centre de les nostres relacions i la nostra capacitat per estimar. Està representat per una energia verda que ajuda a crear harmonia dins del cos i ens dona la compassió necessària per connectar amb els altres.

5. Txakra Vishuddha (el centre de la veritat): Està situat a l’àrea lateral i superior del coll, està relacionat amb el nostre sentit de la comunicació. La seva energia blava ens ajuda a parlar amb veritat, honestedat i autenticitat.

6. Txakra Ajna (el centre de la intuïció): Està situat entre les celles i és el centre de la creativitat, claredat mental i inspiració. La seva energia violeta ens connecta amb la nostra intuïció per prendre decisions que ens ajudin a avançar a la vida.

7. Txakra Sahasrara (el centre suprem): Està situat a la part superior del cap i és el centre de la nostra espiritualitat, unint el cos físic amb l’energia universal. Està representada per una energia blanca que ens ajuda a comprendre la nostra veritable naturalesa i establir un vincle profund amb allò diví.

COM EQUILIBRAR ELS TXAKRES:

L’equilibri dels txakres és un procés que requereix compromís i dedicació. La pràctica del ioga equilibra els txakres mitjançant les postures (asanes), regulació i observació de la respiració (pranayama) i la meditació. La pràctica del ioga ens ajuda a assolir un estat d’harmonia interna que es reflecteix a les nostres accions quotidianes.

Quan els txakres estan equilibrats, sentim energia i vitalitat per fer les nostres activitats i ens sentim en connexió amb l’univers.

Els txakres són la base per comprendre com funciona l’ésser humà en la seva totalitat, ja que conformen part de la nostra energia fonamental. El procés d’equilibrar els txakres ens permet connectar amb la nostra essència i comprendre plenament el significat de la vida.

LES CLAUS DELS TXAKRES:

Els txakres estan relacionats amb el sistema energètic del cos i ens ajuden a equilibrar les emocions, pensaments i accions. Està demostrat que un bloqueig als txakres pot portar al desequilibri físic, mental i emocional.

Els txakres també es poden obrir i tancar com una manera de controlar la nostra energia. L’obertura dels txakres ens permet connectar-nos millor amb la força universal i elevar el nostre estat de consciència. D’altra banda, el tancament dels txakres ens protegeix de l’excés d’energies negatives. Aquesta pràctica facilita mantenir l’equilibri intern i ens ajuda a assolir la prosperitat.

Practicar la curació dels txakres és una forma d’apropar-nos més a la nostra energia divina, la qual cosa ens permet connectar amb el nostre potencial més gran. Aquesta pràctica ha esdevingut part de moltes cultures antigues, així com algunes religions. El treball amb els txakres pot ser un procés difícil per a alguns, però, si es practica amb perseverança els beneficis són visibles ràpidament.

Aquí tens una ajuda per comprendre el paper que tenen els txakres a la nostra vida. Practica ioga i notaràs els seus efectes!

Espero que aquesta informació t’hagi estat útil per comprendre el paper que tenen els txakres a la nostra vida. Si vols experimentar de primera mà la màgia d’equilibrar els teus txakres, apunta’t a la nostra escola de ioga! Estarem encantats de guiar-vos en aquest viatge al descobriment interior.

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.