Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Què és el vinyasa en la pràctica del ioga?

Qué es el Vinyasa en la práctica del Yoga
Entenent-ne els beneficis:

El món del ioga ofereix una àmplia varietat de mètodes i tècniques que s’adapten a les necessitats i preferències dels qui el practiquen. El Vinyasa Ioga també es practica dins del mètode de ioga IYENGAR® i té les seves pròpies característiques. En aquest article, explorarem què és el Vinyasa Ioga i les seves característiques dins la pràctica del ioga IYENGAR®.

Què és el Ioga Vinyasa?

Al ioga IYENGAR® també practiquem Vinyasa Ioga en algunes classes mitjançant una pràctica dinàmica i fluida que emfatitza la sincronització del moviment i la respiració. De fet, “vinyasa” prové del sànscrit i se sol traduir com a “moviment sincronitzat amb la respiració o enllaçament.” Al Vinyasa cada postura o àssana es connecta amb la següent a través de la respiració, cosa que permet una seqüència de moviments fluida i rítmica. Mitjançant la pràctica del Vinyasa ioga s’estimula i equilibra el sistema nerviós i el flux d’energia al cos, i també es desenvolupa força, flexibilitat i resistència. Quan practiquem Vinyasa Ioga integrem postures físiques amb fluïdesa i dinamisme. Al ioga IYENGAR® també practiquem Vinyasa Ioga quan realitzem diferents postures amb un enllaçament determinat de certs punts tècnics.

Què es treballa al Vinyasa Ioga?

El Vinyasa Ioga treballa tant el cos com la ment. En l’aspecte físic, desenvolupa la força, la resistència i la flexibilitat, alhora que millora l’equilibri i la coordinació. A més, la sincronització contínua de la respiració amb el moviment ajuda a calmar la ment, millorar la concentració i reduir l’estrès.

A les nostres classes de ioga IYENGAR® realitzem postures estàtiques, meditatives amb una seqüència determinada. Però també fem postures amb cert dinamisme i fluïdesa connectant cada àssana amb la següent a través de la respiració a Vinyasa ioga. En aquesta pràctica tonifiquem el cos, hi ha un enfortiment muscular i tonificació i s’obté força i resistència.

Ioga per a principiants:

Per a principiants, el ioga IYENGAR® és una excel·lent opció. Als nivells inicials es practica més lentament, d’una manera més estructurada, cosa que el fa ideal per a aquells que tot just comencen a practicar ioga. A més, també és útil per als que busquen una relaxació profunda. El mètode de ioga IYENGAR® és també restauratiu i terapèutic practicant seqüències de postures suaus que se centren en la profunditat i la relaxació. També desenvolupem la calma mental, així com l’enfortiment i la tonificació del cos a través de postures més estàtiques i moviments suaus amb plena consciència de la respiració gaudint d’una classe relaxada. Si ets principiant o busques un enfocament restauratiu i/o terapèutic, el ioga IYENGAR® és ideal.

El ioga IYENGAR® conté una pràctica de Vinyasa Ioga ja que també es practica de manera dinàmica i fluida sincronitzant el moviment amb la respiració. S’estimula i equilibra el sistema nerviós, es desenvolupa força, flexibilitat i resistència, així com calma la ment. En una classe de ioga IYENGAR® amb Vinyasa Ioga es poden cremar diverses calories. No obstant això, el nombre exacte depèn de la intensitat de la classe i de la mida corporal del practicant. Per tant, cal recordar que els resultats varien segons cada persona. Alguns factors com el pes, les postures realitzades, el ritme i la durada de la sessió també influeixen en quantes calories es cremen durant una sessió de ioga IYENGAR®.

En conclusió, a les nostres classes de ioga IYENGAR® a Barcelona també es practica de manera dinàmica i fluida, es millora l’equilibri, s’enforteixen els músculs i es redueix l’estrès. A més, pot ajudar a cremar diverses calories segons la classe i el nivell. Si ets principiant, el ioga IYENGAR® és un mètode molt bo per començar. Que gaudeixis de la teva pràctica de ioga!

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.