Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Ioga per a esportistes: millora el teu rendiment i evita lesions

ioga deporte

El ioga s’ha convertit en una pràctica complementària cada cop més habitual entre els esportistes de diferents disciplines. Els beneficis que aporta aquesta activitat són múltiples que van des de la millora de la flexibilitat i la força muscular fins a l’equilibri mental i emocional. En aquest post, us donem a conèixer com el ioga pot millorar el vostre rendiment i prevenir lesions en l’àmbit esportiu.

Objectius de l’article:

 • Presentar els beneficis que el ioga ofereix als esportistes.
 • Donar a conèixer algunes àssanes recomanades per a esportistes.
 • Incentivar la pràctica del ioga com a complement a l’entrenament esportiu.

Beneficis del ioga per a esportistes:

La pràctica de ioga pot aportar molts beneficis als esportistes, que alhora han dut a terme aquesta activitat per complementar la seva pràctica esportiva.

Alguns dels beneficis que els esportistes poden obtenir són:

Millora de la flexibilitat: A causa de la repetició de moviments específics que requereix cada esport, es poden generar desequilibris musculars i reduir-ne la flexibilitat. El ioga és una excel·lent forma de guanyar flexibilitat i equilibrar els músculs de tot el cos, millorant així la mobilitat general.

Enfortiment muscular: El ioga és una pràctica que pot enfortir els músculs de tot el cos, tonificant els grups musculars necessaris per a cada esport. L’enfortiment muscular és fonamental per prevenir lesions esportives, ja que proporciona suport a les articulacions.

Equilibri mental i emocional: L’equilibri mental i emocional és una part fonamental per a qualsevol esportista. El ioga pot ajudar a rebaixar i controlar l’ansietat i l’estrès, ja que ajuda a enfocar el pensament i controlar la respiració.

Reducció de l’estrès i l’ansietat: Les tècniques de respiració i meditació incloses al ioga poden ajudar a reduir l’ansietat i l’estrès. D’aquesta manera, es pot millorar la qualitat del son, cosa fonamental per al descans i la recuperació física.

Prevenció de lesions:

La pràctica regular del ioga pot ajudar a prevenir lesions a diferents parts del cos, ja que millora l’equilibri, la força, la flexibilitat i la mobilitat. A més, pot reduir la inflamació i augmentar el flux sanguini.

Algunes àssanes recomanades per a esportistes:

Hi ha diverses postures de ioga que poden resultar molt efectives per als esportistes a causa dels beneficis que aporten als músculs involucrats en cada esport. Aquí us mostrem alguns exemples d’àssanes:

 • Baddha Konasana: Aquesta postura és excel·lent per als corredors i els ciclistes, ja que estiren els
  músculs de la part inferior del cos, com els glutis, l’esquena baixa, les cuixes i l’engonal.
 • Garudasana: Aquesta postura és ideal per als esportistes d’esports de raqueta o per aquells que
  requereixen una gran feina de braços. La postura ajuda a millorar la flexibilitat de les espatlles i els
  canells.
 • Bujangasana: Aquesta postura és molt útil per als jugadors d’esports de contacte a causa de la força
  que s’exerceix sobre la zona lumbar i el tronc.

De totes maneres s’aconsella practicar totes les famílies de postures, ja que s’equilibren i es complementen entre si.

Per fer totes les postures de manera segura i efectiva, es recomana aprendre-les i practicar-les amb la guia d’un professor de ioga IYENGAR® certificat.

El ioga IYENGAR® és una pràctica complementària molt efectiva per als esportistes a causa de la gran quantitat de beneficis que ofereix. Des de la millora de la flexibilitat i la força muscular fins a l’equilibri mental i emocional, passant per la prevenció de lesions. El ioga és un complement perfecte per a qualsevol entrenament esportiu. Practica ioga IYENGAR® per gaudir dels seus beneficis i millorar el teu rendiment. Namasté!

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.