Centre Zama de Ioga IYENGAR® de Barcelona les Corts

Ioga i meditació

Yoga IYENGAR Barcelona-Centre ZAMA IOGA IYENGAR Les Corts

Si ets nou al món de l’espiritualitat i l’auto exploració, és possible que hagis sentit parlar tant de ioga com de meditació. Totes dues pràctiques estan estretament relacionades ja que la meditació està integrada dintre del ioga. En aquest article explorarem què és el ioga i la meditació, perquè puguis entendre millor quins beneficis et brinden i com pots incorporar-los a la teva vida diària.

Què és el Ioga?

El ioga és una pràctica física, mental i espiritual originària de l’Índia que té com a objectiu unir cos, ment i transcendir-los. El ioga és un camí d’alliberament i un estat d’unió amb “el tot” o amb “el no-res”. 

Patanjali en el Ioga Sutra I.2 diu: El ioga és el cessament de moviments en la consciència.

A través de la pràctica de les postures (àssanes), de la regulació de la respiració (pranayama) i de la meditació, s’obté salut física, energètica, emocional i mental. També augmenta la flexibilitat, es redueix l’estrès i l’ansietat i s’experimenta un estat de pau interior. 

En el seu origen, el ioga és principalment una pràctica espiritual que busca assolir la il·luminació a través de l’autoconeixement. Tot i això, a Occident hi ha una certa tendència a veure’l com una forma d’exercici físic per mantenir-se en forma i reduir l’estrès, però en realitat és molt més que això.

Què és la meditació?

La meditació és un estat de plena consciència en profunditat i expansió. 

Patanjali en el Ioga Sutra III.2 diu: Meditació (dhyana) es un fluxe regular i continuo d’atenció dirigit cap a un mateix punt o regió.

A vegades es defineix la meditació com una tècnica que busca entrenar la ment per assolir un estat de calma i concentració. Dins del ioga està inclosa la meditació. El ioga és el cessament de moviments en la consciència, i la meditació és un estat previ per arribar-hi.

L’estat meditatiu ens pot ajudar a reduir l’estrès i millorar la nostra capacitat per manejar les emocions negatives. La ment s’allibera dels pensaments recurrents que ens distreuen durant el dia a dia. En l’estat meditatiu es purifica la ment dels condicionants acumulats i progressivament ens anem alliberant internament.

En la pràctica del ioga IYENGAR® integrem tots els aspectes del ioga per tant la meditació està inclosa.

Ioga i meditació:

En la pràctica del ioga obrim el cos amb postures físiques específiques per connectar amb el nostre interior i la meditació està inclosa per que som conscients de totes les parts del cos simultàniament, tant en profunditat con en expansió. Aquietem i controlem els nostres pensaments aconseguint més claredat mental. Amb la pràctica del ioga IYENGAR® obtenim beneficis per a la nostra salut física, energètica, mental i emocional.

El ioga i la meditació són eines i alhora estats de consciència molt poderoses que milloren la nostra qualitat de vida.

Si busques una pràctica que t’ajudi a millorar la teva flexibilitat, enfortir els teus músculs i reduir l’estrès, aleshores el ioga pot ser una bona opció per a tu. A més, el ioga IYENGAR® també t’ofereix l’oportunitat de connectar amb el teu cos i ment a través de les accions físiques precises i conscients, cosa que et pot ajudar a sentir-te més en pau amb tu mateix.

També t’ajuda a controlar els teus pensaments recurrents i aconseguir un estat de calma mental, ja que la meditació està implícita en tot moment. Amb la pràctica del ioga pots aprendre a controlar els teus pensaments i emocions negatives.

Si tens curiositat per a la pràctica del ioga i la meditació, et recomanem que provis el ioga IYENGAR® durant un temps perquè puguis experimentar-ne els beneficis. Recorda que qualsevol esforç per millorar el teu benestar físic i emocional et serà recompensat enormement ja que connectaràs amb tu mateix i trobaràs un estat de pau interior.

Què hem après?

La meditació està integrada en la pràctica del ioga IYENGAR®. La pràctica del ioga IYENGAR® ens ajuda a millorar significativament la nostra salut física, energètica, mental i emocional. Obrim el cos i la ment a través de postures (àssanes) específiques, calmem la ment amb la respiració (pranayama), i connectem amb el nostre interior. Aquietem i controlem els nostres pensaments i aconseguim una major claredat i pau mental.

Els 8 aspectes de l’astanga ioga de Patanjali estan inclosos dins la pràctica del ioga IYENGAR®. Per tant, integrem els principis ètics, la disciplina individual, la interiorització dels sentits de percepció, la concentració i la meditació en la pràctica d’àssanes (postures) i pranayama (regulació de la respiració). 

Desplaça cap amunt
Abrir chat
Contáctanos
Contáctanos y te responderemos en el horario de secretaría.